Японці представили ложку, яка робить їжу солоною без додавання солі. Ось, як це працює
Японський великий виробник пива та напоїв Kirin Holdings почне продавати електрифіковану ложку, яка може посилювачи солоний смак без додавання солі.
Японський великий виробник пива та напоїв Kirin Holdings почне продавати електрифіковану ложку, яка може посилювачи солоний смак без додавання солі.
Японський великий виробник пива та напоїв Kirin Holdings почне продавати електрифіковану ложку, яка може посилювачи солоний смак без додавання солі.
Ложка була розроблена спільно з професором Університету Мейдзі Хомеєм Міясітою, який раніше продемонстрував ефект покращення смаку в прототипі електричних паличок для їжі. Ефект спрацьовує шляхом пропускання слабкого електричного поля від ложки, щоб концентрувати молекули іонів натрію на язиці для посилення відчуття солоності їжі, пише Reuters.
Технологія минулого року отримала Нобелівську премію за незвичайні та химерні дослідження.
Kirin продасть лише 200 своїх електричних ложок для солі в Інтернеті за 19 800 ієн ($127) цього місяця та обмеженою партією в японському роздрібному магазині в червні, але сподівається на 1 млн користувачів у всьому світі протягом п’яти років. Продажі за кордоном стартують наступного року.
Ложка виготовлена з пластику та металу, важить 60 гр та працює від літієвої акумуляторної батареї. Ложка пропускає невеликий електричний струм, щоб «концентрувати молекули іонів натрію на язиці», посилюючи солоний смак.
Надмірне споживання натрію пов’язане зі збільшенням випадків високого кров’яного тиску, інсультів та інших захворювань. Саме це спонукало компанію до виробництва пристроя, щоб зменшити кількість ускладнень, спричинених надмірним вживанням солі.