Ваші фото й голосові запити можуть навчати AI Google. Як перевірити налаштування
Google почав використовувати завантажені фото, аудіо та файли для навчання AI. Функцію ввімкнули за замовчуванням.
Google почав використовувати завантажені фото, аудіо та файли для навчання AI. Функцію ввімкнули за замовчуванням.
Google почав використовувати завантажені фото, аудіо та файли для навчання AI. Функцію ввімкнули за замовчуванням.
Google змінив налаштування конфіденційності своїх пошукових сервісів і тепер може використовувати завантажені користувачами фото, аудіо, відео та інші файли для навчання моделей штучного інтелекту. Опція ввімкнена за замовчуванням, але її можна вимкнути.
Про зміни повідомило видання TechCrunch.
У червні Google повідомив користувачів електронною поштою про нові налаштування Search Services History та Personalized Recommendations.
Відтепер компанія може зберігати не лише історію пошуку, а й медіафайли, які користувачі завантажують або створюють під час використання пошукових сервісів Google. За словами компанії, ці дані використовуються для розвитку та вдосконалення сервісів, зокрема моделей штучного інтелекту та систем безпеки.
Нові правила стосуються не лише Google Search, а й інших сервісів компанії, серед яких:
Наприклад:
У довідкових матеріалах Google зазначає, що історія використання сервісів і збережені медіафайли можуть застосовуватися для навчання генеративних AI-моделей, а також для покращення роботи сервісів і захисту користувачів.
Користувачі можуть змінити налаштування в розділі Search Services History.
Там можна вимкнути збереження медіафайлів (Save Media); повністю вимкнути Search Services History; налаштувати автоматичне видалення даних через 3, 18 або 36 місяців.
Крім того, Google рекомендує перевірити й інші налаштування конфіденційності, зокрема Web & App Activity, Timeline та YouTube History.
До оновлення історія пошуку регулювалася через налаштування Web & App Activity. Тепер дані пошукових сервісів винесено в окремий розділ, який активний за замовчуванням.
Це означає, що навіть якщо користувач раніше обмежив збереження історії в Web & App Activity, нові налаштування для пошукових сервісів потрібно перевіряти окремо.

