💳 Термінова новина! Trustee Plus — найкраще рішення для розрахунку криптою 👉

10 курсів SQL для кращого розуміння роботи з великими даними

Зібрали 10 платних та безкоштовних онлайн-курсів для вивчення SQL. Програми розраховані на слухачів, які тільки розпочинають або продовжують знайомство з мовою.

Залишити коментар
10 курсів SQL для кращого розуміння роботи з великими даними

Зібрали 10 платних та безкоштовних онлайн-курсів для вивчення SQL. Програми розраховані на слухачів, які тільки розпочинають або продовжують знайомство з мовою.

Зміст

Що таке SQL і де він застосовується

SQL або Structured Query Language – це структурована мова запитів для роботи з реляційними базами даних. Він використовується для створення, модифікації, управління та вилучення даних з баз даних.

Завдання, в яких зазвичай застосовують SQL:

  • Створення баз даних та таблиць : SQL дозволяє створювати нові бази даних та таблиці в них, а також модифікувати існуючі структури даних.

  • Управління даними : SQL використовується для вставки, оновлення та видалення даних у базах даних.

  • Запити даних : Однією з основних функцій SQL є вилучення даних із баз даних. Це може включати прості запити для отримання певних даних або більш складні запити, що включають об'єднання даних з різних таблиць, фільтрацію та сортування даних.

  • Управління правами доступу : SQL також дозволяє керувати правами доступу до баз даних, таблиць та певних полів.

SQL широко використовується в багатьох областях, включаючи розробку веб-сайтів, аналіз даних, штучний інтелект, науку про дані та багато іншого. Знання SQL - важлива, а часто просто необхідна навичка для IT фахівців.

Курси на платформах, таких як Udemy, Coursera та інших, зазвичай пропонують навчання SQL з нуля, включаючи основи роботи з базами даних, створення запитів SQL, керування даними та багато іншого. Ці курси можуть бути корисними для тих, хто хоче почати кар'єру в IT або покращити свої навички роботи з даними.

Excel to MySQL: Analytic Techniques for Business від Coursera

Курс для тих, хто любить працювати з даними та хоче навчитися приймати компетентні бізнес-рішення з опорою на інсайти, які отримані з великих датасетів. Тут навчать користуватися такими інструментами, як Excel, Tableau та MySQL, аналізувати дані, генерувати прогнози, створювати моделі та віртуалізації. Знання можна буде закріпити на підсумковому практичному проекті.

Відгук на Coursera:

«Курс був дуже цікавим і видався ретельно зібраним. Приклади були дуже хороші та корисні. Я впевнений, що цей курс допоможе мені у довгостроковій перспективі!»

Тривалість: 7 місяців, 4 години на тиждень

Рейтинг на платформі: 4.6 із 5

Переглянути програму

The Complete SQL Bootcamp від Udemy

Базовий курс про те, як писати запити до баз даних, PostgreSQL та PgAdmin, використовувати SQL для аналізу даних, оператора GROUP BY та багато іншого. Отримана інформація буде застосовна до Amazon Redshift, Microsoft SQL Server, Oracle та інших систем керування базами даних. Все, що потрібно від слухачів, — наявність комп'ютера.

Відгук на Udemy:

«Я пройшов цей курс після рекомендації відео на You Tube і не пошкодував про це. На сьогоднішній день це найзручніший курс SQL, який я проходив. Інструктор говорить ясно та зрозуміло, в ідеальному темпі. Я відчуваю, що заплатив дуже мало за цей курс і за те, чого навчився. Рекомендую із задоволенням».

Тривалість : 9 годин

Рейтинг на платформі : 4.7 із 5

Переглянути програму

SQL for Data Science від Coursera

Фахівці Каліфорнійського університету в Дейвісі пропонують пройти введення в основи SQL та аналізу даних, навчитися ставити правильні питання та знаходити цінні для компанії відповіді.

Курс можна починати "з нуля". Разом з авторами слухачі проходять основи, навчаються писати прості та складні SQL-запити, працювати з різними типами даних та командами для узагальнення, сортування та групування даних, створювати зведені таблиці.

Відгук на Coursera:

«Це був чудовий курс. За один місяць я дізнався про SQL більше, ніж за семестр в університеті з топ-20 у США».

Тривалість : 14 годин

Рейтинг на платформі : 4.5 із 5

Переглянути програму

The Ultimate MySQL Bootcamp: Go від SQL Beginner to Expert від Udemy

Великий курс по всіх компонентах MySQL для тих, хто не знайомий із системою і поки не вміє отримувати корисні інсайти з даних. Студентів навчають створювати бази даних та взаємодіяти з ними, будувати веб-додатки за допомогою NodeJS та MySQL. Після закінчення курсу ви зможете вирішувати питання продуктивності та продажу компанії за допомогою даних, писати запити до кількох таблиць, генерувати звіти.

Відгук на Udemy:

«Це справді був чудовий курс. Я не усвідомлював, наскільки це було якісно, ​​доки не почав проходити інші. Усі вони були розроблені набагато гірше».

Тривалість : 2-3 тижні, 20 годин

Рейтинг платформи : 4.6 із 5

Переглянути програму

Foundations for Big Data Analysis with SQL від Сoursera

Автори розповідають про використання SQL для обробки великих даних. Курс починається з огляду даних, систем управління базами даних, SQL, після чого переходить до особливостей великих даних та SQL інструментів для роботи на платформах великих даних.

Відгук на Udemy:

«Чудова серія курсів. Я багато чого дізнався про SQL, управління базами даних та їх структуру. Наполегливо рекомендую".

Тривалість : 12 годин

Рейтинг платформи : 4.8 із 5

Переглянути програму

Introduction to Structured Query Language від Сoursera

Програма курсу включає базові поняття SQL, встановлення текстових редакторів, встановлення MAMP та XAMPP, створення баз даних у MySQL. Курс входить до спеціалізації Web Applications for Everybody.

Відгук на Coursera:

«Я рекомендую цей курс усім, хто хоче вивчити SQL із нуля. Викладач пояснює предмет дуже ясно та зрозуміло».

Тривалість : близько 16 годин

Рейтинг : 4.8 з 5

Переглянути програму

Modern Big Data Analysis with SQL від Coursera

Ця спеціалізація дає ключові навички, необхідні для обробки великих даних за допомогою SQL та створення запитів до БД, а також знання про те, як зберігаються дані у розподілених кластерах та хмарних сховищах.

Відгук на Coursera:

«Цей курс був приголомшливим і вселив у мене стільки впевненості. Якщо ви хочете розібратися в SQL, цей курс вам підійде».

Тривалість : 4 місяці, 3 години на тиждень

Рейтинг на платформі : 4.8 із 5

Переглянути програму

SQL — MySQL for Data Analytics and Business Intelligence від Udemy

Курс допомагає придбати навички SQL та зрозуміти, чому ця мова програмування займає важливе місце у зборі та аналітиці даних для підприємств, а також навчиться працювати з БД.

Відгук на Udemy:

«Це виявився найкращим курсом, який я пройшов на Udemy. Логічний та лінійний розвиток тем та послідовне підкріплення їх за допомогою вправ після кожного відео».

Тривалість : 1-2 тижні, 10 годин

Рейтинг платформи : 4.6 із 5

Переглянути програму

The Structured Query Language (SQL) від Coursera

Курс розроблений професором Колорадського університету. Наголос робиться на вивчення концептуальних основ мови та стандартних команд SQL. Курс також включає вивчення команд DDL та DML, які необхідні для створення та обслуговування об'єктів бази даних.

Курс підходить для слухачів без попереднього досвіду у програмуванні, SQL чи базах даних.

Відгук на Coursera:

«Якщо ви нічого не знаєте про SQL і хочете спробувати його освоїти цей курс для вас. За час курсу я пройшов шлях від людини, яка просто мала уявлення, що таке SQL і як це працює, до людини, яка може пояснити, як і що використовувати. Це чудовий курс для старту».

Тривалість : близько 25 годин

Рейтинг : 4.7 з 5

Переглянути програму

Learn SQL Online з Codecademy

Курс про створення баз та оновлення даних, що містяться в них за допомогою SQL, написання запитів, функції та роботу з реляційними базами даних. Значну частину програми відведено виконанню проектів.

Відгук на Codecademy:

«Мені дуже сподобався цей курс із SQL! Codecademy дійсно чудово пояснює основи та дає вам багато практики, щоб відточити свої навички та перевірити свою пам'ять на команди. Вони роблять це краще, ніж конкуренти, і преміум-передплата точно коштує своїх грошей».

Тривалість : 8 годин

Рейтинг платформи: 4,6 із 5

Переглянути програму

Як заощадити на освітніх курсах з Coursera Plus

Coursera Plus — передплата, яка надає необмежений доступ до більш ніж 7000 курсів, проектів, спеціалізацій та професійних сертифікатних програм на платформі Coursera. Це працює як клубна карта, що надає власникам необмежений доступ до більш ніж 90% каталогу курсів.

З Coursera Plus ви можете вивчати будь-яку тему або навик на свій вибір, у своєму власному темпі. Це ідеально підходить для тих, хто хоче вивчити кілька курсів на рік, тому що передплата дозволяє заощадити гроші в порівнянні з покупкою кожного курсу окремо.

Підписка Coursera Plus коштує 399 доларів на рік, що робить її доступною для багатьох студентів. Якщо ви прагнете безперервного навчання і хочете отримати доступ до широкого спектру курсів з різних тем, Coursera Plus може бути чудовим варіантом для вас.

Примітка

У статті є посилання на партнерів. Це означає, що якщо ви щось купуєте з нашою допомогою, ви також підтримуєте dev.ua.

При цьому редакція та автори незалежні у виборі теми, концепції матеріалу, фокусу опису, підходу до послуг чи товарів. Перш ніж щось радити, ми багато читаємо і дивимося на тему, говоримо з експертами.

Редакція може висловлювати свою думку та пробувати все на собі.

Якщо рекомендаційний матеріал оновлюється, ми вказуємо, що коли змінилося, на самому початку.

11 найкращих сертифікацій Coursera щоб освоїти нову спеціальність
11 найкращих сертифікацій Coursera, щоб освоїти нову спеціальність
По темі
11 найкращих сертифікацій Coursera, щоб освоїти нову спеціальність
На Coursera тепер можна пройти курс та вивчити історію та культуру України
На Coursera тепер можна пройти курс та вивчити історію та культуру України
По темі
На Coursera тепер можна пройти курс та вивчити історію та культуру України
Чи можна навчатися безкоштовно на Coursera та скільки коштують курси? Розповідаємо
Чи можна навчатися безкоштовно на Coursera та скільки коштують курси? Розповідаємо
По темі
Чи можна навчатися безкоштовно на Coursera та скільки коштують курси? Розповідаємо
Читайте головні ІТ-новини країни у нашому Telegram
Читайте головні ІТ-новини країни у нашому Telegram
По темі
Читайте головні ІТ-новини країни у нашому Telegram
УЧАСТЬ В АЗАРТНИХ ІГРАХ МОЖЕ ВИКЛИКАТИ ІГРОВУ ЗАЛЕЖНІСТЬ. ДОТРИМУЙТЕСЯ ПРАВИЛ (ПРИНЦИПІВ) ВІДПОВІДАЛЬНОЇ ГРИ.
Ліцензія видана ТОВ "СЛОТС Ю.ЕЙ." на провадження діяльності з організації та проведення азартних ігор казино у мережі Інтернет від 15.09.23 (рішення КРАІЛ №245 від 31.08.2023); ТОВ "СЛОТС Ю.ЕЙ." – на провадження діяльності з організації та проведення азартних ігор казино у мережі Інтернет від 26.04.2021 (рішення КРАІЛ №150 від 12.04.2021); ТОВ «СПЕЙСИКС» – на провадження діяльності з організації та проведення азартних ігор казино у мережі Інтернет від 08.02.2021 (рішення КРАІЛ №34 від 02.02.2021); ТОВ «ГЕЙМДЕВ» – на провадження діяльності з організації та проведення азартних ігор казино у мережі Інтернет від 16.02.2021 (рішення № 47 від 10.02.2021).
Читайте також
Чи можна вчитися безплатно на Coursera та скільки коштують курси? Розповідаємо
Чи можна вчитися безплатно на Coursera та скільки коштують курси? Розповідаємо
Чи можна вчитися безплатно на Coursera та скільки коштують курси? Розповідаємо
На освітньому майданчику Coursera представлено понад 3000 курсів, де можна вивчити математику та логіку, мови, соціальні науки, програмування та багато іншого. Розбираємося, що дає підписка на Coursera Plus і чи можна вчитися, не заплативши ні копійки.
Без бойових відпрацювань, але озброєні мапами та маркетами. Як курси військового менеджменту наближають Україну до НАТО
Без бойових відпрацювань, але озброєні мапами та маркетами. Як курси військового менеджменту наближають Україну до НАТО
Без бойових відпрацювань, але озброєні мапами та маркетами. Як курси військового менеджменту наближають Україну до НАТО
Військовий союз НАТО має за мету організувати безпеку країн-учасників за допомогою військових і політичних засобів. Не дивно, що Україна прагне долучитись до Північноатлантичного альянсу, що з 2019 році закріплене на конституційному рівні. У межах цього в тому числі будуть впроваджені стандарти НАТО у всіх військових структурах. І хоча на законодавчому рівні вони ще не цілковито введені, в умовах повномасштабної війни, яка ведеться на території України, військові підрозділи вже бачать сенс у практичному переході на такі стандарти. 
10 курсів з ABAP - мови програмування, що використовує SAP
10 курсів з ABAP - мови програмування, що використовує SAP
10 курсів з ABAP - мови програмування, що використовує SAP
ABAP (Advanced Business Application Programming) — це мова програмування, яку використовує компанія SAP — один із головних постачальників програмного забезпечення по всьому світу. Серед клієнтів компанії — Apple, Amazon, Colgate-Palmolive, Cisco, Dell, Airbus, DHL, Walmart, Ernst and Young та сотні інших. Загалом SAP використовують близько 90% компаній зі списку Fortune-500. І ще, наприклад, NHL. ABAP написаний у далекому 1980 році і за останні 40 років все одно залишається актуальним та користується попитом. У розробників на ABAP стабільно високі зарплати. Тому ми вирішили зібрати список із 10 курсів з ABAP, які варто пройти для кращого розуміння мови або взагалі для вибору її як своєї професії.
8 коментарів
10+ сертифікацій Coursera, які стануть плюсом не тільки у резюме, а й до зарплати
10+ сертифікацій Coursera, які стануть плюсом не тільки у резюме, а й до зарплати
10+ сертифікацій Coursera, які стануть плюсом не тільки у резюме, а й до зарплати
Усі мріють повчитися у техногігантів, але часто досягти такої мети непросто, а ще й дорого. В епоху розвиненого онлайн-навчання такі можливості стають дедалі доступнішими: безліч компаній пропонують свої курси та сертифікації на міжнародних освітніх платформах. На Coursera можна знайти десятки корисних навчальних програм з машинного навчання, проджект-менеджменту, і не тільки від Google, IBM або великого закордонного університету. Тут — 10+ сертифікацій, які прикрасять резюме будь-якого айтішника.

Хочете повідомити важливу новину? Пишіть у Telegram-бот

Головні події та корисні посилання в нашому Telegram-каналі

Обговорення
Коментарів поки немає.