Закарпаття – лідер. Українські кафе та ресторани відновлюють роботу попри війну: карта
Дослідження базується на даних більш ніж 9000 закладів-клієнтів компанії в Україні.
Дослідження базується на даних більш ніж 9000 закладів-клієнтів компанії в Україні.
Наприкінці лютого у країні працювало лише 14% закладів у порівнянні з довоєнним показником 20 лютого, повідомляє компанія з автоматизації закладів Poster.
Дослідження ґрунтується на даних більш ніж 9000 закладів-клієнтів компанії в Україні.
З початку березня тенденція закриттів змінюється: ресторатори потрохи повертаються до роботи навіть попри воєнний стан. Сьогодні в країні працює 38% закладів і з кожним днем кількість кафе та ресторанів, що повертаються до роботи, зростає.
Наразі найбільша кількість відкритих закладів у регіонах, де немає активних бойових дій. Так, у Закарпатській області сьогодні працюють 84% закладів, у Чернівецькій — 77%, у Тернопільській — 73%, у Хмельницькій — 75%, в Івано-Франківській — 72%, у Львівській — 69% від довоєнної кількості.
Для порівняння у Київській області відкрито тільки 16% закладів, у Києві — 18%, у Чернігівській області — працює лише 1% від клієнтів Poster у порівнянні із довоєнним показником.