💳 Термінова новина! Trustee Plus — найкраще рішення для розрахунку криптою 👉

Зібрали базові курси по ChatGPT та Midjourney, щоб розібратися, заробити та полегшити життя

Штучний інтелект може бути добрим помічником у житті — якщо знаєш, як їм командувати. ChatGPT та Midjourney допомагають навчатися, розважатися, організовувати дозвілля, шукати роботу та виконувати її ефективніше. Зібрали курси, які навчатимуть вас «дресирувати» нейронки на різні завдання.

Залишити коментар
Зібрали базові курси по ChatGPT та Midjourney, щоб розібратися, заробити та полегшити життя

Штучний інтелект може бути добрим помічником у житті — якщо знаєш, як їм командувати. ChatGPT та Midjourney допомагають навчатися, розважатися, організовувати дозвілля, шукати роботу та виконувати її ефективніше. Зібрали курси, які навчатимуть вас «дресирувати» нейронки на різні завдання.

Сучасні нейромережі створюють реальний контент і стають повноцінними помічниками людей. В умілих руках AI здатний вирішувати багато завдань швидше і краще за людину, а мистецтво «заклинання» нейронок перетворилося на окрему професію.

Щоб стати затребуваним фахівцем у майбутньому, починати навчатися треба сьогодні, і повноцінні курси по роботі з нейронками вже є. Але навіть якщо ви поки не бачите застосування нейромереж у своїй роботі, вони точно знадобляться для купи повсякденних дрібниць.

Ми зробили для вас добірку програм від найкращих освітніх майданчиків. У ній доступні ознайомчі швидкі курси, які будуть зрозумілі і нетехнічним фахівцям — лікнеп для першого занурення у тему. А як бонус додали пару більш складних і фундаментальних, якщо захочете копнути глибше.

Як написано цей матеріал

У статті є посилання на партнерів. Це означає, що якщо ви щось купуєте з нашою допомогою, ви також підтримуєте dev.ua.

При цьому редакція та автори незалежні у виборі теми, концепції матеріалу, фокусу опису, підходу до послуг чи товарів. Перш ніж щось радити, ми багато читаємо і дивимося на тему, говоримо з експертами.

Редакція може висловлювати свою думку та пробувати все на собі.

Якщо рекомендаційний матеріал оновлюється, ми вказуємо, що і коли змінилося, на початку

Зміст

Що таке генеративні нейромережі (ChatGPT, Midjourney) та чим вони корисні

У сучасних нейромереж є дві ключові моделі: дискримінативна та генеративна. У першому випадку AI запам'ятовує вкладену інформацію і може робити висновки на основі цих даних. Генеративна нейромережа не просто запам'ятовує все, що їй згодували, а ще й генерує свій унікальний контент — за образом та подобою. Саме генеративні нейромережі знаходять широке застосування:

  • У маркетингу: допомагають писати тексти, складати контент-плани, аналізувати ринок, створювати ілюстрації та знаходити ідеї для контенту.
  • У розробці ПЗ: нейромережа може написати нескладний код на рівні джуна, бути асистентом програміста та допомагати у тестуванні.
  • У дизайні: можна одразу використовувати готові ілюстрації від нейромереж або доробляти їх звичними методами, щоб отримати бажане.
  • У побуті: AI допомагає вправлятися в іноземних мовах, планувати поїздки, робити смішні меми для особистого блогу та багато іншого.

Сьогодні особливу популярність мають дві нейромережі — вони спеціально створювалися для широкого використання, відкриті для масового доступу і, ймовірно, є найбільш просунутими у вирішенні повсякденних завдань.

ChatGPT

Ця нейронка славиться письменницьким (точніше, копірайтерським) талантом. Вона легко генерує нескладні описи товарів на сайти, рекламні тексти, а якщо пристосуватись — великі інформаційні статті і навіть сценарії. Але функціонал ChatGPT набагато ширший, ніж просто писати тексти. Вона може відповідати питання, створювати цілком робочий код і навіть музику.

Деяким айтішникам ChatGPT допомагає вправлятися англійською.

А ще нейромережу використовують для пошуку роботи, складання резюме та cover letter.

А на Reddit нещодавно обговорювали, як персоналізувати контент під різну аудиторію: нейромережа показує добрі результати.

Midjourney

Відповідає за візуальний контент — створює зображення та відео. Користувачі можуть отримати зображення фотографічної якості або стилізовані ілюстрації. У роботі мережа спирається на текстові запити природною мовою і може використовувати готові зображення як відправну точку.

У цьому ролику можна переглянути приклади відео від нейромережі:

Поки Midjourney використовують переважно для розваги чи хобі. Ілюстрації все ще надто непередбачувані та рідко відповідають потребам бізнесу, якщо людина не прикладе до них руку. Але якщо ви володієте графічними редакторами, нейромережа допоможе точно реалізувати ваш задум — це набагато швидше, ніж робити все вручну. Так, наприклад, користувач Reddit створив вражаючий ролик, поєднавши контент від Midjourney з роботою в програмах Adobe.

Зараз багато говорять про те, що нейромережі незабаром почнуть позбавляти людей робочих місць. Ймовірно, у майбутньому AI справді візьме на себе багато рутинної роботи, але кваліфікованих фахівців точно не замінить. Вони просто будуть користуватися нейромережами як ще одним зручним інструментом. А ось ті, хто не захоче розбиратися з новим, можуть програти конкуренцію.

Але крім робочих завдань AI корисний для різних особистих справ: можна швидко дізнатися відповідь на якесь питання, систематизувати купу інформації або зробити вражаючу аватарку в соцмережі. За допомогою до нейронків звертаються з різних приводів.

Навчальні програми з нашої добірки допоможуть вам отримати базову інформацію про генеративні нейромережі, навчитися з ними звертатися для особистих потреб, монетизувати роботу з AI або серйозніше заглибитись у питання машинного навчання.

Курси про те, як заробляти за допомогою нейромереж

AI може швидко та якісно виконувати рутинну роботу. Але поки що не всі зрозуміли, як від них цього добитися. Найчастіше ми пишемо запити, якби давали ТЗ людині, в результаті отримують посередній результат і розчаровуються. Але якщо навчитися задавати правильні запити та знайти потрібну нішу, робота нейронок зможе забезпечити вам дохід на фрілансі.

Курс « Як заробити за допомогою ChatGPT » на Udemy

У прев'ю уроків автор курсу стверджує, що нейромережа цілком готова замінити програмістів та копірайтерів рівня Junior. Chat GPT може написати калькулятор на C++, HTML-шаблон сайту, типові листи клієнтам або нескладні рекламні тексти. І поки замовники про це не замислюються, фрілансери вже починають заробляти, експлуатуючи нейромережу. Якщо ви джун і теж хочете полегшити собі рутину, можете цим зайнятися. Ну а якщо підприємець чи менеджер, освоїти роботу з ChatGPT теж не завадить — це легко, і їй не потрібно платити зарплату.

Що у програмі

Курс невеликий і концентрований - займе трохи більше години. Є короткий теоретичний блок та багато практики. Викладач наочно показує, як працювати з ChatGPT для досягнення результатів у програмуванні та копірайтингу.

З відеороликів ви дізнаєтесь:

  • що таке нейромережі та як влаштована ChatGPT;
  • які завдання можна і не можна вирішити за допомогою ІІ;
  • які прийоми використовувати для того, щоб ChatGPT видавала якісний код;
  • які прийоми стануть у нагоді, щоб ChatGPT писала читальні тексти.

Тривалість курсу: 1 год 4 хв

Мова: російська

Вартість: $44.99

Купити курс

Курс «Генерація та продаж нейромережевого мистецтва» на Udemy

Курс із фокусом на монетизацію роботи з Midjourney. Крім технічних нюансів, у лекціях багато корисного про способи заробітку та просування своєї творчості.

Ви дізнаєтесь, як правильно викладати зображення на стоках, продавати ілюстрації для принтів на футболках, торгувати картинами чи зареєструватися на біржі художників-фрілансерів.

А ще навчитеся продавати вдалі запити – для цього вже створили спеціальні маркетплейси. Трапляється, що люди готові за тисячі доларів купити буквально кілька рядків добре сформульованого промпту — завдання для нейромережі. Адже за його допомогою вони самі матимуть змогу генерувати унікальні картинки.

Лекції підійдуть для учнів з нуля і будуть особливо цікаві для тих, хто шукає нові джерела доходу.

Що у програмі

Загальна тривалість занять – три з половиною години. Приблизно половина цього часу приділяється на лайфхаки з використання нейромережі. А в другій половині курсу – блок для створення колекцій нейромережевого мистецтва та різні способи заробітку.

Ви дізнаєтеся:

  • як грамотно формулювати запити;
  • як вирішувати за допомогою Midjourney нестандартні завдання: Наприклад, генерувати патерни або додавати текст до картинки;
  • як вибрати нішу для продажу нейромережевого мистецтва;
  • які є нюанси у роботі зі стоками;
  • де та як можна продавати свої вдалі запити.

Тривалість курсу: 3 год 24 хв

Мова: англійська

Вартість : $74.99

Купити курс

Курси про те, як використовувати нейромережі для хобі та кар'єрного розвитку

Може ви ведете блог, записуєте подкасти чи розвиваєте пет-проект? AI буде чудовим помічником у вирішенні маси завдань: від маркетингу та простого програмування до створення обкладинок до відео на Youtube.

Курс «Етична робота з ChatGPT у 2023 році» на Udemy

Цей курс фокусується на тому, як підвищити продуктивність за допомогою ІІ. Тут дають дуже конкретні поради та технології. Наприклад, як заповнити профіль та написати статтю на Linkedin. Крім роботи з текстами та програмним кодом, автори пропонують і менш тривіальні завдання для ChatGPT: нейромережа може полегшити навчання soft та hard скілам і навіть допомогти у написанні музики. Як бонус, на заняттях розглядається створення зображень за допомогою ще однієї нейронки від OpenAI: Dall-E 2.

Що у програмі

Курс включає дві з половиною години відеолекцій та одну статтю. Застосування нейронки у різних сферах у коротких роликах по 5-6 хвилин.

З курсу ви дізнаєтесь:

  • що корисного є в інтерфейсі ChatGPT;
  • як писати тексти для блогів, відеороликів та соцмереж за допомогою нейронки;
  • як створити чат-бота з ChatGPT;
  • які є незвичайні засоби використання нейромережі;
  • як вичавити максимум із безкоштовної версії нейромережі та які опції доступні у платній версії;
  • Трохи про етичні моменти.

Тривалість курсу: 2 год 35 хв

Мова : англійська

Вартість : $64.99

Купити курс

Курс «Стань майстром Midjourney» на Udemy

Курс охоплює всі тонкощі створення картинок за допомогою нейромережі. Студентам розповідають, на що здатна Midjourney, як за допомогою текстових запитів задавати потрібні сюжети, стилістику, композицію та освітлення. Окремо розглядається як вибирати зображення-референси, щоб зробити графіку на їх основі. Також з лекцій можна дізнатися, де продавати нейромережеве мистецтво і скільки воно коштує.

Курс вичерпний і підійде навіть тим, хто ніколи раніше не працював із Midjourney.

Що у програмі

Навчання складається з 34 занять загальною тривалістю трохи більше 3 годин. Майже всі лекції – практичні. Викладач розбирає конкретні прийоми та показує, яких результатів можна досягти.

На курсі ви дізнаєтесь:

  • базові та просунуті способи формулювання запитів;
  • як генерувати людські обличчя;
  • цікаві прийоми - наприклад, як використовувати емодзі як референси;
  • як створювати зображення у різній стилістиці - від реалізму до аніме;
  • специфіку продажу нейромережевого мистецтва: платформи та правила роботи на них.

Тривалість курсу: 3 год 10 хв

Мова: англійська

Вартість : $74.99

Купити курс

Курс «Пишемо наукову фантастику з ChatGPT та Dall-e» на Coursera

Якщо ви давно мріяли стати письменником-фантастом чи просто хочете познайомитися з нейромережами в ігровому форматі, цей курс для вас. Ви прослухаєте теоретичну частину та напишете науково-фантастичну розповідь за допомогою ChatGPT. А потім доповніть його вражаючими ілюстраціями від Dall-e – це нейромережа для генерації картинок, аналогічна Midjourney.

Що у програмі

Це курс у форматі проекту із консультаціями. Спочатку студенти слухають базову інформацію про те, як надавати запити нейромережам і що потрібно враховувати. Потім пробують на практиці самостійно, за покроковою інструкцією від куратора. В результаті має вийти художній текст із ілюстраціями. Навички, отримані на курсі, стануть у нагоді не лише письменникам: принципи написання запитів єдині для будь-яких завдань.

На курсі ви дізнаєтесь:

  • про можливості та обмеження нейромереж ChatGPT, структуру інтерфейсу;
  • про принципи роботи в Dall-e, щоб генерувати потрібні зображення у єдиній стилістиці;
  • про особливості формулювання запитів для нейромереж.

Тривалість курсу: 2 год

Мова: англійська

Вартість: $9.99

Купити курс

Курс «Аналіз ринку за допомогою ChatGPT» на Coursera

Це ще один проект з консультаціями, але менш творчі і практично корисніший. Якщо ви маркетолог чи власник бізнесу, ви можете аналізувати ринок за допомогою нейромережі на своїй основній роботі. Але також це буде корисно всім, хто веде блоги, підкасти чи розробляє власні сервіси, які хочеться розвивати.

Що у програмі

Студенти познайомляться з базовим функціоналом ChatGPT і копнуть глибше в маркетинговий аналіз: розберуться, які завдання може вирішувати нейромережа і як правильно формулювати запити. Після невеликої теоретичної частини належить самостійно виконати аналіз ринку за допомогою ChatGPT – для цього надають покрокову інструкцію.

На курсі ви розберетеся:

  • які є можливості та обмеження у нейромережі;
  • які існують типи промтів та як їх правильно формулювати;
  • як підготувати нейромережу до роботи;
  • які запити допоможуть розширити інформацію;
  • як створити готовий звіт за допомогою ChatGPT.

Тривалість курсу: 1 год

Мова: англійська

Вартість: $9.99

Купити курс

Курси про те, як використовувати нейромережі у повсякденному житті

Підтягнути англійську, скласти список справ на вихідні, швидко знайти відповідь на потрібне запитання, написати тост на ювілей бабусі або зробити набір локальних мемів для друзів — нейромережі все це можуть і вони точно незамінні в побуті.

Курс «Вступ до ChatGPT» на DataCamp

Це прикладний курс про те, як робити запити для нейромережі під різні завдання у побуті та бізнесі. Тут зовсім немає жодного теоретичного блоку — викладач не заглиблюється в технічні характеристики та філософію, а одразу переходить до справи. Курс доступний і прикладний, підійде всім, кому цікаво використовувати передові технології у повсякденному житті.

Особливий упор автори курсу роблять те, де використовувати ChatGPT. Вірне розуміння, з якими завданнями нейромережа справляється, а з якими ні, допоможе ефективно її використовувати та економити час.

Що у програмі

Студентам доступно 2 години відеолекцій - 8 коротких роликів, які зручно дивитися між ділом. Також є 26 вправ, щоб закріпити все, що розповідає викладач.

На курсі ви розберетеся:

  • чим ChatGPT може бути корисним для бізнесу;
  • як складати грамотні запити під різні завдання;
  • які обмеження є у ChatGPT;
  • де оптимально використовувати нейромережу – показують на прикладі реальних кейсів;
  • які тонкощі є у роботі з ІІ з погляду закону та етики.

Початок курсу доступний безкоштовно — можете спробувати оцінити подачу матеріалу. Тут багато інтерактивів: між лекціями на вас чекають міні-тести з підказками та поясненнями.

Тривалість курсу: 1 год

Мова: англійська

Вартість: річна передплата за $119. Зараз діє акція, ви заощаджуєте 67% від звичайної ціни $249.

Купити курс

Курс «Генеративний ІІ, посібник з експлуатації» на Udemy

Цей базовий курс охоплює не лише ChatGPT, а й Midjourney. У ньому мінімум філософії та максимум практичної користі: студенти навчаються грамотно складати промти для різних завдань. Заняття підходять для навчання з нуля. Якщо ви ніколи не взаємодіяли з нейронками і навіть не уявляєте, як їх застосовувати у житті, після закінчення курсу точно з'явиться багато ідей.

Що у програмі

На заняттях знаються на специфіці роботи генеративних нейромереж, розглядають приклади їх використання в реальному житті та навчаються мистецтву спілкування з ІІ — промт-інжинірингом.

На курсі ви з'ясуйте:

  • як орієнтуватися в інтерфейсі ChatGPT та Midjourney;
  • коли корисно використовувати ШІ;
  • як грамотно складати запити;
  • як нейромережі змінять майбутнє;
  • чому можна вчитися далі.

Тривалість курсу: 5 годин

Мова: російська

Вартість: $49,99

Купити курс

Курси для тих, кому цікаво копнути глибше

Якщо хочете стати фахівцем у галузі ML, NLP та AI, для старту є докладніші курси. На них ви поринете в тонкощі пристрою нейромереж та зрозумієте, куди розвиватись далі.

Курс "ChatGPT: від нуля до просунутого рівня" на Edureka

Це масштабніший курс, де не буде нудно навіть серйозним айтішникам. Студенти докладно розбираються, як влаштована нейромережа, які у неї можливості та обмеження, що за нюанси варто враховувати в роботі та де саме знайти застосування ChatGPT у реальному житті. На заняттях заглиблюються в архітектуру та методологію навчання нейромережі. Автори рекомендують цей курс NLP та AI інженерам, дослідникам та менеджерам продукту.

Що у програмі

Курс триває два тижні і проходить у вихідні: заняття йдуть по три години в суботу та неділю. Всього 18 годин лекцій, на яких ви вивчите Chat GPT вздовж і впоперек.

Студенти дізнаються:

  • як OpenAI вплинув на індустрію ІІ;
  • де використовувати ChatGPT - від програмування до перекладів та digital-маркетингу;
  • як нейромережа допомагає у розробці додатків;
  • з чим можна інтегрувати Chat GPT: Airtable, Bubble, Outlook та багато іншого;
  • як улаштована архітектура та які є способи тренування ChatGPT.

Невеликий інтро курс можна подивитися на Youtube:

Тривалість курсу: 18 год (заняття проходять у вихідні по 3 години на день)

Мова: англійська

Вартість: $378

Купити курс

Курс «Програмування AI за допомогою Python » на Udacity

Це фундаментальний курс для тих, хто товаришує з математикою і вже знайомий з основами програмування будь-якою мовою, але хоче розвиватися в галузі AI. Студенти освоюють інструменти та способи програмування моделей, знаються на тонкощах їх тренування.

Що у програмі

За 3 місяці активного навчання можна зробити перші кроки у галузі AI. Студенти слухають теоретичні лекції, працюють над реальними проектами від експертів індустрії та отримують фідбек від кураторів. Бонусом — ревью портфоліо на Github та профілю в Linkedin, щоб можна було шукати роботу за новою спеціальністю.

Студенти освоять:

  • основна мова для програмування ІІ - Python;
  • інструменти для роботи з даними в Python: Jupyter Notebooks, NumPy, Anaconda, Pandas та Matplotlib;
  • прийоми з лінійної алгебри, необхідні тренування нейронок;
  • найпередовіші області в AI: зокрема, deep learning із бібліотекою PyTorch.

Тривалість курсу: 3 місяці по 10 годин на тиждень

Мова: англійська

Вартість: ~ $ 400 за курс. Наразі діє акція, де можна залишити свій емейл та отримати знижку. Вийде на 60% дешевше за звичайну ціну в $1050.

Купити курс

Топ-20 курсів та сертифікацій які допоможуть оволодіти штучним інтелектом
Топ-20 курсів та сертифікацій, які допоможуть опанувати штучний інтелект
По темі
Топ-20 курсів та сертифікацій, які допоможуть опанувати штучний інтелект
10+ кращих курсів з Data Science в 2023 році
10+ кращих курсів з Data Science в 2023 році
По темі
10+ кращих курсів з Data Science в 2023 році
Читайте головні ІТ-новини країни у нашому Telegram
Читайте головні ІТ-новини країни у нашому Telegram
По темі
Читайте головні ІТ-новини країни у нашому Telegram
УЧАСТЬ В АЗАРТНИХ ІГРАХ МОЖЕ ВИКЛИКАТИ ІГРОВУ ЗАЛЕЖНІСТЬ. ДОТРИМУЙТЕСЯ ПРАВИЛ (ПРИНЦИПІВ) ВІДПОВІДАЛЬНОЇ ГРИ.
Ліцензія видана ТОВ "СЛОТС Ю.ЕЙ." на провадження діяльності з організації та проведення азартних ігор казино у мережі Інтернет від 15.09.23 (рішення КРАІЛ №245 від 31.08.2023); ТОВ "СЛОТС Ю.ЕЙ." – на провадження діяльності з організації та проведення азартних ігор казино у мережі Інтернет від 26.04.2021 (рішення КРАІЛ №150 від 12.04.2021); ТОВ «СПЕЙСИКС» – на провадження діяльності з організації та проведення азартних ігор казино у мережі Інтернет від 08.02.2021 (рішення КРАІЛ №34 від 02.02.2021); ТОВ «ГЕЙМДЕВ» – на провадження діяльності з організації та проведення азартних ігор казино у мережі Інтернет від 16.02.2021 (рішення № 47 від 10.02.2021).
Читайте також
В Україні запустили ще одні безоплатні ІТ-курси для дівчат: вчитимуть створювати застосунки на базі даних. Як податися
В Україні запустили ще одні безоплатні ІТ-курси для дівчат: вчитимуть створювати застосунки на базі даних. Як податися
В Україні запустили ще одні безоплатні ІТ-курси для дівчат: вчитимуть створювати застосунки на базі даних. Як податися
У EPAM стартував набір на Pre-Junior Program для старшокласників, які мріють увійти в IT: як податися
У EPAM стартував набір на Pre-Junior Program для старшокласників, які мріють увійти в IT: як податися
У EPAM стартував набір на Pre-Junior Program для старшокласників, які мріють увійти в IT: як податися
В Україні запустили безоплатні ІТ-курси для дівчат. Як подати заявку
В Україні запустили безоплатні ІТ-курси для дівчат. Як подати заявку
В Україні запустили безоплатні ІТ-курси для дівчат. Як подати заявку
Робочий інструмент, арттерапія або «скляна стеля». Чи може нейромережа Midjourney замінити художників і в чому її цінність
Робочий інструмент, арттерапія або «скляна стеля». Чи може нейромережа Midjourney замінити художників і в чому її цінність
Робочий інструмент, арттерапія або «скляна стеля». Чи може нейромережа Midjourney замінити художників і в чому її цінність
Проєкт американського вченого Девіда Хольца спричинив хайп світового масштабу. Його нейромережа Midjourney генерує зображення та картинки за текстовим запитом. І зараз її тестують як професійні художники, так і звичайні люди. Артдиректорка у GrandMA Studios Беата Куркуль також приєдналася до руху та розповіла про особливості нейронки, чи зможе вона замінити художників і що вже вміє Midjourney, а також — де її можна застосовуватися.

Хочете повідомити важливу новину? Пишіть у Telegram-бот

Головні події та корисні посилання в нашому Telegram-каналі

Обговорення
Коментарів поки немає.