Як видалити або деактивувати акаунт у Facebook. Інструкція

Популярна мережа Марка Цукерберга налічує понад 2 млрд активних користувачів на місяць. Але є й такі, хто вирішує відмовитися від соціальної активності. Що зробити, щоб видалити акаунт з популярної соцмережі й чи можна це зробити назавжди, читайте нижче.

Залишити коментар
Як видалити або деактивувати акаунт у Facebook.  Інструкція

Популярна мережа Марка Цукерберга налічує понад 2 млрд активних користувачів на місяць. Але є й такі, хто вирішує відмовитися від соціальної активності. Що зробити, щоб видалити акаунт з популярної соцмережі й чи можна це зробити назавжди, читайте нижче.

Видалити акаунт у Facebook можна через будь-які інструменти доступу до сторінки соцмережі: браузері на ПК і в мобільному телефоні, мобільному додаток Facebook і Facebook Lite на android або IOS. Виконувані дії при цьому будуть практично ідентичними, з невеликою відмінністю інтерфейсу програм.

Важливо! Видалення програми на мобільному пристрої не видалить акаунт. Якщо необхідно залишити сторінку Facebook робочою, але видалити доступ до нього на одному з гаджетів, досить буде перенести в кошик додаток з мобільного пристрою.

Деактивація облікового запису

Іноді для того, щоб відпочити від Facebook, можна деактивувати акаунт на якийсь час. При цьому ім’я облікового запису буде як і раніше залишатися у списках друзів. Зберігається історія повідомлень, фото, на яких позначений акаунт, і можливість заходити на інші ресурси, використовуючи акаунт Facebook.

Щоб перевірити, на які ресурси й додатки є доступ через акаунт Facebook, необхідно пройти по наступному шляху:

 Натисніть «Налаштування та конфіденційність/Налаштування/Програми та сайти». 

Після цього праворуч з’явитися список сайтів і додатків з доступом через сторінку Facebook з відповідним статусом. Для зміни умов доступу потрібно буде зайти окремо на кожен сайт і перебудувати спосіб авторизації.

Щоб деактивувати акаунт Facebook, потрібно:

1. Авторизуватися в соцмережі.

2. Після цього пройти по наступному шляху

Шлях:

Налаштування та конфіденційність / Налаштування / Ваша інформація на Facebook / Деактивація та видалення 

3. Поставити галочку навпроти «Деактивація» й натиснути «Перейти до деактивації».

4. Потрібно ввести пароль від входу на сторінку, далі вибрати зі списку причину відмови від акаунта. Будьте готові, що, вибравши причину, Facebook обов’язково запропонує свій варіант вирішення цієї проблеми. Якщо рішення деактивувати, акаунт залишається, то потрібно натиснути «Скасування» і продовжити процедуру. При цьому після вибору причини можна залишити можливість отримувати електронні листи від Facebook в майбутньому і використовувати Messenger.

Після натискання кнопки «Деактивувати акаунт», профіль буде відключений, а ім’я та фото, які були поширені через Facebook, будуть видалені з більшості матеріалів.

Важливо! Для відновлення акаунта досить буде просто зайти на сайт під своєю електронною адресою і паролем. Після цього всі публікації, фото, коментарі та реакції будуть відновлені.

Видалення облікового запису

Якщо все-таки залишилося бажання попрощатися зі сторінкою Facebook назавжди, потрібно виконати певні дії. Важливо пам’ятати, що разом з акаунтом видаляються також пов’язані сторінки на Facebook. Їх можна зберегти, якщо передати повний контроль над ними іншій людині. Якщо користувач є на фото або відео, яке виклали інші люди, то видалити їх зможуть тільки вони.

Для того, щоб видалити акаунт у Facebook назавжди, потрібно:

1. Авторизуватися в соцмережі.

2. Після цього пройти по наступному шляху:

Шлях:

Налаштування та конфіденційність/Налаштування/Ваша інформація на Facebook/Деактивація та видалення 

3. Поставити галочку навпроти «Видалення» і натиснути «Продовжити» з видаленням акаунта. 

4. Facebook попереджає, що цю дію скасувати вже буде не можна, і пропонує завантажити локально або всю інформацію, або частину даних за певними датами або типами у форматі HTML або JSON. Далі їх можна переглядати, або завантажити в інші сервіси.  Після створення копія буде доступна кілька днів.

5. Видалення облікового запису підтверджується паролем доступу до акаунта. Протягом 30 днів після цього можна буде відправити запит на повторну активацію і скасування видалення, тобто зайти під своєю електронною поштою в соцмережу.

Видалення всієї наявної інформації може зайняти близько 90 днів.

Якщо після цього спробувати знову зайти на сторінку Facebook, то з’явиться інформація про те, коли акаунт буде видалений безповоротно. 

Важливо! Всі матеріали будуть видалені без можливості відновлення. Але навіть після цього терміну дані залишатимуться у резервному сховищі. Там вони зібрані на випадок стихійного лиха, помилки ПЗ, вирішення юридичних питань тощо.  Але на сайті написано, що ці дані нікому не будуть доступні.

Якщо залишається все-таки бажання повністю стерти всі наявні дані акаунта Facebook з серверів, необхідно звернутися в техпідтримку соцмережі з проханням видалення всіх наявних даних.

Слід також звернути увагу на те, що публікації, які були в Instagram, навіть якщо вони потрапили туди паралельно з постом на Facebook (якщо були використані відповідні галочки в процесі публікації), то всі наявні пости залишаться там. Не дивлячись на те, що соцмережі пов’язані, управління акаунтом в Instagram, а також видалення всієї наявної там інформації потрібно буде робити окремо.

Читайте головні IT-новини країни в нашому телеграмі
Читайте головні IT-новини країни в нашому телеграмі
По темi
Читайте головні IT-новини країни в нашому телеграмі

Хочете повідомити важливу новину? Пишіть у Telegram-bot.

А також підписуйтесь на наш Telegram-канал — dev.ua | IT України.

Читайте також

Як зміняться ціни для українців у додатках. Скільки платитимуть користувачі Apple, Facebook, Google, eBay та інших
Як зміняться ціни для українців у додатках. Скільки платитимуть користувачі Apple, Facebook, Google, eBay та інших
Як зміняться ціни для українців у додатках. Скільки платитимуть користувачі Apple, Facebook, Google, eBay та інших
Закон, згідно з яким вводиться 20% ПДВ для онлайн-сервісів компаній-нерезидентів, вносив побоювання, що своє податкове навантаження ці компанії перекладатимуть на плечі українських користувачів. Частина компаній Apple, Facebook, Google, eBay та інші вже оголосили про підвищення послуг. dev.ua з’ясовував, скільки ж зараз коштують популярні послуги.
“Google, YouTube та Facebook повинні модеруватися з України”. Петиція до Зеленського набрала 25 000 підписів
“Google, YouTube та Facebook повинні модеруватися з України”. Петиція до Зеленського набрала 25 000 підписів
“Google, YouTube та Facebook повинні модеруватися з України”. Петиція до Зеленського набрала 25 000 підписів
Суд наклав арешт на квартиру Facebook-користувачки, яка виставила у своєму пості чуже фото. Власниця світлини вимагає 100 000 грн компенсації
Суд наклав арешт на квартиру Facebook-користувачки, яка виставила у своєму пості чуже фото. Власниця світлини вимагає 100 000 грн компенсації
Суд наклав арешт на квартиру Facebook-користувачки, яка виставила у своєму пості чуже фото. Власниця світлини вимагає 100 000 грн компенсації
Цукерберг змушує користувачів підключати Facebook Protect. Розповідаємо, навіщо і як це зробити
Цукерберг змушує користувачів підключати Facebook Protect. Розповідаємо, навіщо і як це зробити
Цукерберг змушує користувачів підключати Facebook Protect. Розповідаємо, навіщо і як це зробити
Протягом певного часу Facebook погрожує заблокувати популярних користувачів, якщо не підключити Facebook Protect. Початкові терміни стояли до 28 жовтня, потім до 30 грудня. Але повідомлення про блокування приходять і пізніше. Скористатися послугою виходить не у всіх. Розповідаємо, що таке Facebook Protect і як його підключити.

Обговорення

Коментарів поки немає.